تعميرات تلفن همراه حاوی آشنا شدن با اصول کلي و طرز عملکرد گوشیهای موبایل مي باشد
همچنين شناساییبا تاریخ کوتاه تلفن -ابزار و تجهیزات کارگاه تعمیرات،سري بندي گوشي ها - نقشه خواني- شناخت بخش ها - قطعات گوشي ها و اقسام سيستم عامل هاو...ميباشد.
البته اين نکته لازم به ذکر است که تعميرات موبايل بدون اطلاعات الکترونيک و دانستن روابط و شناختن قطعات و مخابرات سيارمنجر به اشتباهات در تعميرات و عدم توانايي تعمير کار خواهد شد و تعميرکاري در کار خود پيشرفت خواهد کرد که با علم به روابط الکترونيکي و مخابراتي بخش هاي مختلف يک گوشي دست به تعمير آن بزند . زيرا گوشي تلفن همراه دستگاهي بيش از اندازه حساس ، پيشرفته و دقيق است که نمي توان به صورت تجربي و عملي تعميرات آن را انجام داد . بنابراين در دوره هاي کارورزي، بخش تعميرات موبايل زمان مفيدي است که شما به الکترونيک و مخابرات تسلط کافي داشته باشيد.
درهمین راستا آموزشگاه پارسه دوره های آموزشی آموزش تعمیرات موبایل رابصورت حرفه ای برگزار می کند
بلوک: AF
این بلوک شامل قطعاتی همچون آی سی Audio (صوت) , بلندگو و میکروفون می باشد. در قسمت قبل گفته شد که اطلاعات از آی سی RF به سمت بلوک AF فرستاده می شوند. در این بخش اولین قطعه ای که اطلاعات وارد آن می شوند آی سی صوت می باشد.
آی سی Audio یا صوت:
این آی سی با نام COBBA نیز شناخته می شود و وظیفه اصلی آن تبدیل اطلاعات دیجیتال به انالوگ و بلعکس می باشد.در حقیقت این آی سی اطلاعاتی که از آی سی RF دریافت می کند و به صورت دیجیتال می باشد را به آنالوگ تبدیل کرده و به سمت بلند گوی گوشی می فرستد و در این حالت است که ما قادر به شنیدن صدای شخصی هستیم که در حال صحبت با ما می باشد.
حال برای اینکه ما نیز قادر به صحبت کردن باشیم و صدای ما توسط شخصی که پشت خط می باشد شنیده شود باید صدای ما از طریق میکروفون دریافت شود.
میکروفون اصوات را به امواج الکتریکی تبدیل میکند و به سمت آی سی صوت میفرستد.
ای اس صوت این امواج را که به صورت آنالوگ هستند, به دیجیتال تبدیل می کند و به سمت آی سی RF در بلوک RF ارسال می کند. سرنوشت امواج در بلوک RF را در قسمت قبل توضیح دادم. و به
این طریق صدای شما توسط شخصی که پشت خط می باشد قابل شنیدن می باشد دوستان عزیز توجه داشته باشید که آی سی صوت در همه گوشی ها به صورت یک آی سی. منفرد قابل رویت نیست. به عنوان مثال در 1100 نوکیا این آی سی به همراه 3 آی سی دیگر آی سی واحدی به نام UEM را تشکیل میدهند.
بلوک: Base Band
این بلوک خودشامل واحد هایی همچون واحد MCU , واحد UI و واحد منبع تغذیه و شارژینگ می باشد. قطعات متعلق به این بلوک معمولا در قسمت میانی برد گوشی به پایین یافت می شوند و شامل:
آی سی CPU , آی سی های حافظه ای , آی سی پاور و آی سی شارژ , آی سی بلوتوث و آی سی رادیوFM و ... می باشد که به بررسی تک تک این موارد می پردازیم:
آی سی: CPU
این آی سی همان کاری را در گوشی انجام میدهد که در تمامی برد های الکتریکی انجام میدهد و آن چیزی نیست جز پردازش اطلاعات. و تمامی قطعات به نحوی با این آی سی در ارتباط می باشند.
آی سی های حافظه ای:
در موبایل از سه نوع آی سی حافظه ای استفاده می شود که شامل:
1- آی سی RAM 2- آی سی FLASh 3- آی سی E2prom (EEPROM )
1- آی سی RAM :
یک حافظه کوتاه مدت و موقت می باشد که برای نگه داری اطلاعاتبه صورت کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد. این حافظه تا زمانی که تغذیه شود توانایی نگه داری اطلاعات را دارا می باشد و به محض خاموش شدن گوشی اطلاعات آن نیز پاک می شود.
2- آی سی: FLASH
یک حافظه بلند مدت می باشد که بدون ولتاژ قادر به نگه داری اطلاعات می باشد. این حافظه همان حافظه ای است که سیستم عامل گوشی بر روی آن ذخیره و نگه داری می شود.
-3آی سی :E2PROM
یک حافظه بلند مدت می باشد که برای نگه داری اطلاعات جانبی گوشی از قبیل دفترچه تلفن , پیام ها , تصاویر ... و تمامی اطلاعاتی که شما در گوشیتون ذخیره می کنید می باشد.این حافظه همون حافظه گوشی یا Phone memory می باشد.
آی سی پاور:
یکی از مهمترین آی سی های گوشی آی سی پاور است که وظیفه آن فراهم کردن ولتاژ لازم برای قسمت های مختلف گوشی می باشد. این آی سی تنها آی سی هستش که هیچ وقت خاموش نمی شود و فقط توان مصرفی
آن در حالت های مختلف متفاوت می باشد. در حقیقت آی سی پاور با دریافت ولتاژ از باتری توان مصرفی قطعات مختلف گوشی را تامین می کند.
آی سی شارژ:
این آی سی که با نام های chaps و TAHVO نیز شناخته می شود و وظیفه شارژ باتری در هنگامی که آداپتور به گوشی متصل می شود را بر عهده دارد.
آی سی:Bluetooth
وظیفه ارسال و دریافت امواج Bluetooth رو بر عهده دارد. همین آی سی بود که باعث کلی کشمکش تو دنیا شد
آی سی رادیو: FM
همانطور که از نامش پیداست وظیفه دریافت امواج FM و پردازش آنها در گوشیتون رو بر عهده دارد تا از طریق اون بتونید کانال های رادیویی رو از طریق گوشیتون دریافت کنید.
درست کردن موبايل حاوی آگاهی با اصول جامع و نحوه عملکرد گوشي های موبایل مي باشد
همچنين آشنايي با تاریخ کوتاه تلفن -وسیله و تجهیزات تعميرگاه،سري بندي گوشي ها - نقشه خواني- شناخت قسمت ها - قطعات گوشي ها و اقسام سيستم عامل هاو...ميباشد.
البته اين نکته لازم به ذکر است که تعميرات موبايل بدون اطلاعات الکترونيک و دانستن روابط و شناختن قطعات و مخابرات سيارمنجر به اشتباهات در تعميرات و عدم توانايي تعمير کار خواهد شد و تعميرکاري در کار خود پيشرفت خواهد کرد که با علم به روابط الکترونيکي و مخابراتي بخش هاي مختلف يک گوشي دست به تعمير آن بزند . زيرا گوشي تلفن همراه دستگاهي بيش از اندازه حساس ، پيشرفته و دقيق است که نمي توان به صورت تجربي و عملي تعميرات آن را انجام داد . بنابراين در دوره هاي کارورزي، بخش تعميرات موبايل زمان مفيدي است که شما به الکترونيک و مخابرات تسلط کافي داشته باشيد.
درهمین راستا آموزشگاه پارسه دوره های آموزشی آموزشگاه تعمیرات موبایل رابصورت حرفه ای برگزار می کند
اصطلاحات مربوط به نحوه اتصال تلفن همراه به دیگر لوازم
* USB (گذرگاه سریال جهانی): یک رابط میان کامپیوتر و دیگر لوازم الکترونیکی همچون موبایل میباشد.
* DATA INTERFACE LINK: متعلقاتی که سبب اتصال تلفن همراه برای انتفال داده به کامپیوتر و یا دستگاه فکس میگردد.
* BLUETOOTH: بلوتوس تکنولوژی بیسیمی میباشد که لوازم الکترونیکی همچون تلفن، کامپیوترها و دیگر تجهیزات را بدون سیم و توسط فرکانسهای رادیویی کم قدرت به یکدیگر متصل میسازد. (البته در فواصل نزدیک)
* IrDA=INFRARED PORT (پورت مادون قرمز): این تکنولوژی به شما امکان مبادله اطلاعات میان دو دستگاه الکتریکی مانند تلفن همراه با کامپیوتر را میدهد.بدون سیم و با بکارگیری امواج مادون قرمز.
* EXPANSION /MEMORY CARD (کارت حافظه): کارتهای حافظه سبب افزودن حافظه بیشتر به تلفن همراه میگردند.انواع کارتهای حافظه شامل:SD-MINISD-MMC-STICK MEMORY-SMC میباشند.
* CARD READER (کارت خوان): واسط میان کارت حافظه و کامپیوتر میباشد.
* PC SYNC: این قابلیت به کاربر امکان میدهد تا تلفن همراه خود را توسط کابل دیتا به کامپیوتر متصل سازد.
* DATA CABLE (کابل دیتا): کابلی است که با آن قادر به متصل ساختن تلفن همراه به کامپیوتر خواهید بود.
اصطلاحات مربوط به لوازم جانبی تلفن همراه
* FACE PLATE (قاب): قاب تلفن همراه میباشد که در برخی از مدلها شما قادر به تعویض آن میباشید.
* HANDS-FREE (هندز فری): وسیله ای است که به شما امکان میدهد تا با تلفن همراه خود بدون نیاز به نگاهداشتن گوشی با دست به مکالمه بپردازید.
* CASE: جلد برای محافظت از تلفن همراه.
* RADIATION SHIELD (اشعه گیر): وسیله ای برای جذب امواج مضر تلفن همراه.
* HEAD SET: هد ست همان هندز فری میباشد.
* STRAP: بند تلفن همراه.
* BELT CLIP/HOLSTERS/HOLDERS (نگاهدارنده ها): این لوزم به شما امکان میدهند تا تلفن همراه خود را به کمربند،کیف دستی و یا جیب خود متصل کنید.و یا آنکه آن را درون اتومبیل خود به داشبورد اتصال دهید.
* CAR KIT (کیت خودرو): کیتی است که امکان استفاده از هندز فری در داخل اتومبیل برای شما فراهم می آورد. کیت معمولا شامل: شارژر، نگهدارنده، هندز فیری، میباشد. مدلهای پیشرفته تر آنتن و بلندگوهای اضافی را نیز شامل میگردد.
مارکهای معروف تلفن همراه
SAMSUNG-NOKIA-MOTOROLA-SONY-ERICSSON-AUDIOVOX-NEC-SIEMENSE-LG-PHILIPS-PANASONIC-ALCATEL-MITSUBISHI-KYOCERA-DENSO-SANYO-PANTECH-TELETECH-SK-SAGEM-NEXTEL
لوازم موردنیاز برای تعمیرات سخت افزاری
برای تعمیرات سخت افزاری در گوشی های تلفن همراه ، نیاز به ابزار خاص این کار است . این ابزار هر چه دقیق تر و با خطای کمتری باشند ، در تعمیرات کمک بیشتری به ما خواهند کرد . این لوازم و ابزار را می توان به چهار دسته کلی تقسیم کرد :
1) ابزار باز و بسته کردن گوشی ها
2) ابزار برداشتن و گذاشتن قطعات
3) ابزار سرویس و تمیز کردن برد و قطعات
4) ابزار اندازه گیری
5) ابزار ایمنی و محافظت
1) ابزار باز و بسته کردن گوشی ها :
این ابزار شامل انواع پیچ گوشتی های لازم برای باز کردن قاب گوشی ها ، ابزار مثلثی شکل کوچک که به نام باز کننده قاب ( Opening Tools ) می توان از آن ها یاد کرد ، می شود .
2) ابزار برداشتن و گذاشتن قطعات :
این ابزار که برای برداشتن و گذاشتن قطعات الکترونیکی بسیار ریزی که تا کنون نام برده شد بکار می رود ، شامل موارد زیر می شود :
• پنس ( معمولی و سر کج ) :
ابزاری که جهت کنترل روی برداشتن و گذاشتن مقاومت ها ، خازن ها ، آی سی ها و ... بکار می روند .
• هیتر ( دستگاه هوای گرم ) :
این دستگاه بوسیله هوای گرمی که با فشار از آن خارج می شود به ما در برداشتن و گذاشتن قطعات بخصوص آی سی های BGA و Micro BGA و رفع قلع مردگی بسیار کمک می کند . این دستگاه معمولا دارای دو بخش تنظیم کننده است که غالبا به شکل ولوم می باشد که یکی برای تنظیم کردن میزان فشار هوای خروجی ( Air ) و دیگری برای تنظیم شدت دمای هوای خروجی ( Heater ) می باشد .
درست کردن گوشی دربردارنده آشنايي با اصول جامع و مدل کار گوشیهای تلفن همراه است